2018: Manhattans Hemmelighed


Forestillingen Manhattans Hemmelighed

I 2018 hed stykket ”Manhattans Hemmelighed”, hvor fortællingen udspiller sig i den (næsten) virkelige verden. Det er et rigtigt up-tempo stykke fyldt med humor, og der kommer til at ske en hel masse på scenen. Det er meget langt fra eventyrgenren, der ellers har været gennemgående på scenen i Skørping de sidste par år, og det er også første gang i rigtig mange år, at de fleste af skuespillerne i deres rolle skal agere voksne personer. Det hele foregår på Manhattan, i 1930’ernes New York. Publikum får en oplevelse af masser af arketyper. Der er gangstere, gadebørn, journalister, vagabonder, gadefejere – og politifolk, som man ikke helt ved, om man kan stole på. Alt det koger vi sammen i en festlig forestilling, hvor vi tilsætter masser af skyderier og jazz musik!

Som altid er der en forhistorie for selve stykket: Mens det svenske kongepar i 1920’erne besøgte New York blev deres lille spædbarn, den svenske prinsesse, bortført. De meget hårdnakkede rygter siger, at det var Sonny Minelli, der stjal prinsessen. Dengang var han kun en stor dreng, men i 1930’erne er han en af Manhattans og faktisk en af USA's allerstørste forretningsfolk, og Sonny ejer et stort kasino og en masse andre virksomheder på Manhattan. Samtidig er han også en af USA's største gangstere, der i en ung alder har arvet et stort gangster imperium efter sin far, Papa Minelli.

 

Handlingen i stykket tager virkelig fart, da gadedrengen Sam stjæler et værdifuldt skrin, der er trofæet fra Sonny Minellis første drab. Efter tyveriet søger Sam tilflugt hos en gruppe piger, der også er gadebørn og lever under en gammel bokseklub på Manhattan. Pigernes leder, Jessie, holder hårdt på, at selvom de er gadebørn, skal pigerne leve som lovlydige borgere: De skal ikke stjæle deres mad, eller stjæle penge for at overleve – de skal arbejde for det. Om det så betyder, at man pudser sko, danser eller gøgler, så gør man det for at tjene penge, for at kunne klare sig.

Sam slipper selvfølgelig ikke så let fra tyveriet. Hvad der videre sker, forbliver en hemmelighed – Manhattans hemmelighed – for publikum, indtil forestillingen løber af stablen. Til den tid besvares nogle af disse spørgsmål måske: Hvad indeholder Sonnys skrin? På hvilken side af loven arbejder Kriminalkommissær Brown egentlig? Hvilken betydning har Clara, der er Manhattans femme fatale? Og hvad skete der i virkeligheden, efter den svenske prinsesse forsvandt?

Program

Forestillingen bliver opført med støtte fra

     

 

 

   Papa's Pizza & Kebab House

Bisgaard Vinhandel  

  Rebildløbet  

    

  

 

Forestillinger

Fredag den 23. november kl. 19.00

Lørdag den 24. november kl. 14.00

Søndag den 25. november kl. 14.00

 

Medvirkende

Astrid: Thit Møller Andreassen

Jessie: Sofia Dahl Kamstrup Mikkelsen

Sonny: Casper Tinggaard Nielsen

Clara: Amine Marie Krogh Mortensen

Sam: Rumle Grunwald Falk

Pip: Selma Kjærgaard

Nellie: Ida Marie Bech Vink

Bella: Silje Hoffgaard

Abbey: Karoline Obel Rose

K.K. Brown: Lasse Bo Hedehus

K.A. Miller: Asta Kylov

Nadia: Emma Alstrup Nielsen

Billy: Mads Selling

Antonio: Silas Tram Lux

Vickie: Xenia Worup Hørsman

Susie: Liva Gry Therkelsen

Shirley: Marie Lind

Kim: Alberte Chren

Louis: Selma Tram

Charlie: Tobias Taudal

Willy: Karl Emil Vestergaard

Miss Lydia: Wendy Hansen

Miss Foster: Anna Sigrid Perlick

Mr. Redford: Clara Westh Glinvad

Tessa: Iluuna Fleischer

Tom: Karl Emil Vestergaard

Dean: Signe Handler Pedersen

Missy: Sofie Dalager-Pedersen

Multiroller: Karl-Emil Vestergaard, Tobias Taudal, Anna Sigrid Perlick, Wendy Hansen, Signe Handler Pedersen, Clara Westh Glinvad, Sofie Dalager Pedersen og Iluuna Fleischer

Instruktion og manuskript: Brian Eriksen Andersen og Benedicte Andersen
Koreografi: Nikoline Marie Hjørnholt
Sanginstruktion: Gitte Chren
Sangtekster: Brian Eriksen Andersen, Benedicte Andersen og Line Larsen
Musikindspildning: Søren Høy Ovesen
Lys og Lyd: Jesper Meng
Plakat og program: Jens Lindberg
Kostumer, scenografi og sminke: Børn og forældre